water

Knus Kerk-Avezaath

Kerk-Avezaath is een heerlijk knus dorp in de gemeente Buren, gelegen in de Tielerwaard in Gelderland. Het dorp ligt naast Tiel en nabij Geldermalsen en telt nagenoeg 1.400 inwoners. De omgeving wordt gewaardeerd om zijn gemoedelijkheid, openheid en groene karakter. De rust hoef je niet op te zoeken, dat is er al in overvloed. En zoek je bewust de reuring van de Randstad op, dan ben je bijvoorbeeld al binnen een half uur in Utrecht.

terras
Praktisch alles tot je beschikking

Met de gastvrije steden Buren en Tiel op nog geen 10 minuten rijafstand heb je praktisch alles tot je beschikking. Sfeervolle winkelstraatjes, restaurants en caf├ęs, fraaie parken en stadstuinen zijn hier allemaal te vinden.

Voor een compleet pakket aan dagelijkse boodschappen kun je in Tiel terecht bij winkelcentra als Passewaaij en Westlede. Hier is niet alleen een verscheidenheid aan supermarkten aanwezig, maar ook winkels als een dierenspeciaalzaak, bloemist, drogisterij en een boekhandel. Sporten kan je in Kerk-Avezaath in overvloed. Denk aan voetballen bij de Teisterbanders, tennis bij LTC Kellendonck of gymnastiek en dansen bij AGA.

eiland van maurik
Direct onderweg

Aan de rand van het dorp bevindt zich het busstation dat zorgt voor een toegankelijke verbinding met de buursteden. Zo sta je binnen no time op het treinstation van Tiel. Daarnaast rijd je in enkele minuten naar de A15 die bij knooppunt Deil de A2 kruist, waardoor je in ongeveer 30 minuten Utrecht bereikt.

Genieten in de natuur

Vanuit Kerk-Avezaath loopt het klompenpad Teisterbantpad, richting Zoelen. Dit wandelpad geeft elke natuurliefhebber de mogelijkheid tot het verkennen van het prachtige landschap rondom het dorp. Boomgaarden, stroomruggen, komkleigebieden, monumentale herenboerderijen en het mooie oude landgoed Soelen zijn hier allemaal te ontdekken. Een zaterdagmiddag of zondagochtend welbesteed.

Klompenpad Teisterbantpad